Skip to content

Ügyintézés Azonnal

logo-kicsi-gold

ugyintezesazonnal.hu

Hazai nyugdíj szaktanácsadás személyre szabottan

Általánosan sok hírt lehet hallani, olvasni különböző fórumokon az optimális nyugdíjigényléssel kapcsolatban. A nyugdíjba vonulás egy fontos életszakasz lezárásához köthető döntés, ami komoly megfontolást igényel, és ebből eredendően számos kérdést vethet fel az igénylő részéről, ezért kiemelten fontos a szakirányú tájékozódás. 

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok részletesen előírják a nemzeti, illetve a nemzetközi (ha Magyarországon kívül – az igénylő – másik országban is szerzett szolgálati időt,) öregségi nyugdíj és egyéb ellátások igénylési feltételeit.

A jogszabályok szövevényes hálója, a minden napi felületes hírek bonyolultnak és átláthatatlannak tűnnek, a nyugdíjhoz közel álló átlagemberek számára.

Ezért gyakran merülnek fel az alábbi kérdések, a nyugdíjba készülő állampolgárokban:

 • Milyen típusú ellátásra jogosult?
 • Mikortól tudja igényelni az ellátást?
 • Mi a legkedvezőbb nyugdíjba vonulási időpont Ön számára?
 • Mennyi lesz a nyugdíj kezdő összege.
 • A nyugdíjmegállapítás után milyen összegű jövedelemre tehet szert, van-e kereseti korlát a folyósított ellátás mellet?
 • Hogyan készüljön fel, ha 4-5 éven belül szeretne nyugdíjat igényelni, és jelenleg hol tart most?

Sajnos sok felületes hír jelenik meg különböző internetes oldalakon, amiknek semmilyen valóság, jogszabály, és gyakorlati alapja nincs ezért nem kell elhinni mindent.

Röpke hírek olvasása után, több nyugdíj előtt álló nő /és férfi úgy gondolja, hogy ő maga is el tudja nyugdíjügyét intézni, ezért felkeresi a lakhelyéhez közeli illetékes hivatal ügyfélszolgálatát. Nem is sejtve azt, hogy számos nehézség adódhat az ügyintézés során, hiszen a nyugdíjigénylés nem egy formanyomtatvány kitöltéséből és leadásából áll, ez annál sokkal összetettebb folyamat. Érdemes végig gondolni, hogy (Pl.: minden irat, igazolás a birtokában van-e, amit csatolni kell az igénybejelentő laphoz? Jól töltötte-e ki a nyugdíjigénylő nyomtatványt, valamint át látja-e az elbírálás lépcsőzetes folyamatát?
Mielőtt belevágna az ügyintézésbe, mert meggyőződött arról, hogy megfelel a nyugdíjigénylés feltételeinek, előtte javasolt szakembertől segítséget kérni.

A szakember részletes felvilágosítást nyújt, valamint szaktanácsadás keretében tájékoztatja:

 • az önre vonatkozó igénylési időpontról;
 • előszámítások alapján a várható nyugdíj összegéről;
 • napra pontosan a megszerzett szolgálati idejéről;
 • a nyugdíjigényhez szükséges munkáltatói igazolásokról;
 • szakszerűen kitöltik a nyugdíjigény bejelentő lapot, szükség esetén a pótlapokkal együtt.

Szakember lévén sok éves gyakorlat és szakmai ismeretek alapján könnyebb felvázolni a nyugdíjba vonulás lehetőségeit, illetve kiszámolni a várható nyugdíj összegét.

Igény esetén, szaktanácsadás keretében végezzük az előzetes nyugdíjszámítást, mivel így a várható nyugdíja összegével még az igénylés előtt szembesül. Ennek alapján meg lehet határozni, hogy önnek melyik a kedvezőbb időszak a nyugdíjigényléséhez, illetve mekkora összegű kereset kell a kitűzött nyugdíj összeg eléréséhez.

Készséggel állunk rendelkezésre, várjuk irodánkban előre egyeztett időpontban.

Számtalan kérdés merülhet fel, hiszen a nyugdíjigénylést bonyolult jogszabályok határozzák meg, amelyek szigorú feltételekhez kötöttek.

 • Szükséges-e megszüntetni jelenlegi biztosítási jogviszonyát a nyugdíj igénylés időpontjában?
 • Hány év elismert szolgálati idő szükséges a nyugdíjigényléséhez?
 • Milyen kereseti adatokat vesznek figyelembe a nyugdíj összegszerű kiszámításánál?
 • Önnek mit kell ellenőrizni, ha megkapja az öregségi vagy egyéb ellátásra irányuló megállapító határozatát, amennyiben nem ért egyet a határozat tartalmával, akkor milyen jogorvoslattal élhet?

Szakember lévén sok éves gyakorlat és szakmai ismeretek alapján könnyebb felvázolni a nyugdíjba vonulás lehetőségeit, illetve kiszámolni a várható nyugdíj összegét.

Javasoljuk, hogy nyugdíjba vonulás előtt kérjen szaktanácsot személyre szabottan, amely történhet személyesen irodánkban, vagy önnek megfelelő egyéb formában pl: mailben vagy telefonon. Szaktanácsadás minden esetben az előzetes hivatal által kiadott jogerős adategyeztetési határozatban szereplő adatokra épül. 

Kiemelten ajánljuk nyugdíjba vonulás előtt, mivel így a várható nyugdíja összegéről még az igénylés előtt értesülhet. 
Ennek alapján meg lehet határozni, hogy önnek melyik a kedvezőbb időszak a nyugdíjigényléséhez, illetve mekkora összegű kereset kell a kitűzött nyugdíj összeg eléréséhez.

Éljen a lehetőséggel, vegyen igénybe szaktudásra épülő személyre szabott szaktanácsadási szolgáltatásunkat.
Így pontosan fel tud készülni a nyugdíjas éveire, valamint határozott döntést hozni a nyugdíjba vonulás időpontjával kapcsolatban.

Vegye fel velünk a Kapcsolatot

Bízza ránk nyugdíjügyeit

NYUGDÍJ ügyek

Szatmáry Tünde Katalin

Töltse ki az űrlapot! 24 órán belül válaszolunk. Az összes mező kitöltése kötelező!

  error: A tartalom védett.