Tisztelt Hölgyem/ Uram!

Tudja ön, hogy életkorából adódóan mikor vonulhat legkorábban nyugdíjba?

Hány évet kell dolgoznia ahhoz, hogy állami nyugdíjba részesüljön, és melyek a legfontosabb feltételei a hazai, illetve a nemzetközi nyugdíj megállapításnak és folyósításnak?

Biztosan eszébe jut, hogy meg kell-e szüntetni jelenlegi jogviszonyát ahhoz, hogy nyugdíjba vonulhasson? Esetleg az is kérdésként vetődhet fel, hogy a nyugdíjba vonulás után mekkora összegű jövedelemre tehet szert? Van-e a nyugdíjfolyósítás mellett éves kereseti korlát?

Kiemelten fontos, hogy hazai és nemzetközi nyugdíjigénylés minden esetben lépcsőzetes ügyintézésre épül. Az adategyeztetési eljárással kezdve – amely tartalmazza kezdetektől a szolgálati éveket, illetve a nyugdíjazáshoz szükséges éves kereseti adatokat, 1988-ra visszamenőleg – folytatva az igény előterjesztéssel, amely után a hivatal az elkészült nyugdíjmegállapító határozatot, postai vagy elektronikus úton küldi meg az érintett részére.

Az utólagosan hozzánk érkező ügyek többségében tapasztalható, hogy az érintett különböző oldalakon olvasott információk, alapján saját maga próbálta a teljes körű nyugdíj ügyintézési folyamatot lebonyolítani. Ennek következménye, számos esetben a hiányos szolgálati idő, valamint a téves kereseti adatokból eredendően alacsonyabb összegben megállapított kezdő nyugdíj (amiről az érintett – csak későn – a határozat átvétele során értesül).

A hivatal által postai illetve elektronikus úton kézbesített I. fokú határozatban minden esetben szerepel, hogy az érintett nem élhet fellebbezéssel, mivel az érvényben lévő jogszabály szerint 2020. március 1-től ez a jogorvoslati lehetőség megszűnt. 

A nyugdíjmegállapító határozat átvétele után, felülvizsgálati kérelem nyújtható be, illetve harminc napon belül, peres eljárás kezdeményezhető, amelyet a lakhely szerint illetékes törvényszéken bírálnak el.

Amennyiben minket bíz meg, úgy személyes közreműködésünk és sok éves szakmai illetve gyakorlati tapasztalatainkból eredendően biztosítjuk, hogy ön annyi nyugellátásban fog részesülni, amennyi a ledolgozott évei és befizetett (nyugdíjjárulék köteles) keresetei után valóban megilleti. Megkímélve önt a több körös ügyintézési folyamattal járó nehézségektől, és az ügyintézéshez kapcsolódó idegeskedéstől.

Külföldön élő magyarok részére is készséggel állunk rendelkezése valamennyi szolgáltatásunkkal, illetve távügyintézés keretében vállaljuk a teljes körű nyugdíj ügyintézést lebonyolítását.

Részletek a KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁS menüpontban találhatók.

Ne feledje: „Tőlünk minden kérdésre megkapja a választ, ha minket választ”